7 Eylül 2007 Cuma

Erk Yazılım Blog

Erk Yazılım'a ait bloğa geçmeden önce firmanın web sitesindeki hakkımızda sayfasından firmanın kendini anlatmak için yazdığı paragrafı aktarayım, bir çoğumuz bu firmayı duymamış olabilir:

erkyazılım, modern dünyanın ekonomi koşullarında ve sürekli büyümeyi hedefleyen kurumlara internet ve mobil teknolojiler konusunda hizmet vermek amacı ile kurulmuştur.

Değişim ve büyüme için ihtiyaç duyulan yeni teknolojiler ve uygulamaları şirketlerin hizmetine sunmak ve bu teknolojileri kullanarak daha etkin ve verimli çalışır hale getirmek hedefimizdir.

erkyazılım, ürettiği ileri teknolojilerle hizmet verdiği kurumların maliyetlerini optimize ederek rekabet güçlerini arttırır. erkyazılım; müşterileriyle, iş ortaklarıyla, çalışanları ve tedarikçileriyle daha güçlü bağlar kurmak isteyen şirketlere, iş çözümleri ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

erkyazılım insan odaklı, yenilikçi, dinamik ve global bakış açısı ile Bilgi Teknolojilerinden faydalanmak isteyen şirketler için çalışmaktadır.

Bu girişten sonra gelelim bloğa:
Blog 2006 Aralık'ta açılmış ve şu ana kadar 23 yazı yayınlanmış. Bu yazılar çalışanlar tarafından güzel bir dille yazılmışlar. Bloğa yazı girilmesi için projelerin bitmesi beklenmiş, projelerin hazırlık aşamasında fikriler çok hızlı çalınıyor diye düşünüyor olmalılar böyle bir strateji izlediklerine göre. Blog yazısı çok fazla olmayınca takipçilerin daha çok firma çalışanları ve yakınları olması gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. Bunlar bloğun eksiklikleri olarak gözüme çarpan noktalar, daha fazla takipçi ve daha fazla yorumla işlevi artırılabilir diye düşünüyorum.

Gelelim güzel noktalara, blog firmanın yaptıklarından ilgilileri haberdar ediyor ve klasik blog tanımında olduğu gibi bu bilgilendirmeler basın bülteni ciddiyetinde değil gayet samimi bir yazım tarzı var. Blog sadece "iş" haberleri yayınlamıyor aynı zamanda şirketten haberler, sektörle ilgili yazılar da var bu da bloğu yine okunur/takip edilir kılan etmenlerden. Ve en güzeli şirket web sitesinin anasayfasında hem bloğa link var hem de blogdan seçme yazılar diye görünür bir kısım var. Tabi bu yazılara tıklandığında websayfasından bloğa yönlendirilse daha iyi olur ama olsun. yine de çok güzel az güncellense de bloğa değer verildiğini gösteren bir uygulama.

Sözün kısası daha çok yazıyla daha popüler olabilecek ve takipçilerden güzel fikirler alabileceğini düşündüğüm bir blog, Blogosfer'de teknolojiye dair yazılar sürekli popüler ve Erk Yazılım zaten içinde olduğu sektörde bloğuyla kendine çok şeyler katabileceği gibi bir çok kişiyi de çeşitli konularda bilgilendirme potansiyeline sahip.

Ben bu bloğu sevdim,umarım daha sık güncellenen daha aktif bir blog haline gelir. Burdan buyurun, Bakmak isterseniz bir de blog yazarlarından İbrahim Ulga'nın ve Atakan Eser'in kişisel blogları var bunlar da bonus olsun:)

1 Eylül 2007 Cumartesi

Telekom Türkiye Dergisi Bloğu

Telekom Türkiye adından da anlaşılacağı üzere bir telekom sektörü dergisi ve bir web sitesi var. Bu bloğa konu olması ise telekomturkiye.blogspot.com adresinde yayınladıkları blogları. Üstelik Türkiye'nin ilk şirket bloğu!!


Bloğun tarihçesi ise şöyle; blog Nisan 2005'te yayın hayatına başlamış. Business Week'in konuyu araştıranların çoğunun bildiğini tahmin ettiğim meşhur makalesinin ardından yani. Bu makale aynı zamanda Amerikada şirket bloglarının hızla artmasını sağlayan bir makaledir diyerek bir dipnot düşmek istiyorum. Telekom Türkiye Dergisi bu yazının ardından bloğu açmış ve 10 ağustos 2005'e kadar düzenli bir şekilde yazılar yazılmış ve bu yazılarda az veya çok yorum yapılmış, bir anlamda roket hızıyla olmasa da okuyucu kazanmayı ve etkileşimi başarmış diyebiliriz herhalde. Daha sonra biraz teklemeyle birlikte bloğa zaman zaman yazılar girilmiş ve 11 aralık 05'ten 8 mayıs 07'ye kadar uzun bir boşluk oluşmuş. Sonra yine arada sırada eklenen yazılar ve uzun aralarla blog bugüne kadar gelmiş. Blog Arda Kutsalın webrazzi ile ilgili yazıya bıraktığı teşekkür yorumu dışında 7 ağustos 2005'te yayınlanan yazıdan itibaren hiçbir yorum almamış.

Yukarıda yazdıklarım biraz sıkıcı gelmiş olabilir ama önemli bulduğum için yazdım. Blog yazmayı bırakmak bir şirketi öldürmez, Türkiye'de özellikle zaten şirket bloğu olmadığı için bu ihtimal sıfır. Fakat blog düzenli olarak güncellenmeye devam edilseydi etkileşim artar mıydı? Bence kesinlikle artardı!Herşeye rağmen web sitesinden önce bu bloğu eski yazılardan dolayı bulup web sitesine yönelenler de olmuştur fakat bunun ortaya çıkardığı değer bloğun düzenli güncellenmesi durumunda ortaya çıkacak değerden daha fazla olurdu diye düşünüyorum. Şirketler blog açtıklarında bir anda satışlarının ya da bilinirliklerinin tavan yapmasını beklememeliler bunun yerine özenli ve güzel bir bloğun getireceği faydaları göz önünde bulundurarak bloglamaya devam etmeliler. Türkiye'nin şirket blogları konusunda daha yolun çok başında olduğunu hatta yolun bile başlamadığını unutmamak gerekir!

Blog şirketten haberler (Botego'yu oluşturan şirket aynı zamanda-Blog güncel kalıp sürekli okuyucularını muhafaza etseydi Botego'nun tanıtımına önemli katkısı olurdu muhtemelen), sektörden haber ve yorumlarla yayın hayatına devam ediyor. .Son zamanlarda biraz hareketlenme var gibi. Fakat derginin websitesinde bloğa link olmaması şirketin bloğu aslında çok da fazla önemsemediğini düşündürüyor. Bloğun tekrar düzenli güncellenmeye başlanması durumunda 2005 yılındaki ilk yazıda belirtildiği gibi daha samim yazılarla sektörle ilgili kişilerin "ciddi" dille kaleme alınan yazılardan daha samimi bir ortama kendilerini atmamaları için bir sebep yok. Bekleyip göreceğiz...