7 Eylül 2007 Cuma

Erk Yazılım Blog

Erk Yazılım'a ait bloğa geçmeden önce firmanın web sitesindeki hakkımızda sayfasından firmanın kendini anlatmak için yazdığı paragrafı aktarayım, bir çoğumuz bu firmayı duymamış olabilir:

erkyazılım, modern dünyanın ekonomi koşullarında ve sürekli büyümeyi hedefleyen kurumlara internet ve mobil teknolojiler konusunda hizmet vermek amacı ile kurulmuştur.

Değişim ve büyüme için ihtiyaç duyulan yeni teknolojiler ve uygulamaları şirketlerin hizmetine sunmak ve bu teknolojileri kullanarak daha etkin ve verimli çalışır hale getirmek hedefimizdir.

erkyazılım, ürettiği ileri teknolojilerle hizmet verdiği kurumların maliyetlerini optimize ederek rekabet güçlerini arttırır. erkyazılım; müşterileriyle, iş ortaklarıyla, çalışanları ve tedarikçileriyle daha güçlü bağlar kurmak isteyen şirketlere, iş çözümleri ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

erkyazılım insan odaklı, yenilikçi, dinamik ve global bakış açısı ile Bilgi Teknolojilerinden faydalanmak isteyen şirketler için çalışmaktadır.

Bu girişten sonra gelelim bloğa:
Blog 2006 Aralık'ta açılmış ve şu ana kadar 23 yazı yayınlanmış. Bu yazılar çalışanlar tarafından güzel bir dille yazılmışlar. Bloğa yazı girilmesi için projelerin bitmesi beklenmiş, projelerin hazırlık aşamasında fikriler çok hızlı çalınıyor diye düşünüyor olmalılar böyle bir strateji izlediklerine göre. Blog yazısı çok fazla olmayınca takipçilerin daha çok firma çalışanları ve yakınları olması gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. Bunlar bloğun eksiklikleri olarak gözüme çarpan noktalar, daha fazla takipçi ve daha fazla yorumla işlevi artırılabilir diye düşünüyorum.

Gelelim güzel noktalara, blog firmanın yaptıklarından ilgilileri haberdar ediyor ve klasik blog tanımında olduğu gibi bu bilgilendirmeler basın bülteni ciddiyetinde değil gayet samimi bir yazım tarzı var. Blog sadece "iş" haberleri yayınlamıyor aynı zamanda şirketten haberler, sektörle ilgili yazılar da var bu da bloğu yine okunur/takip edilir kılan etmenlerden. Ve en güzeli şirket web sitesinin anasayfasında hem bloğa link var hem de blogdan seçme yazılar diye görünür bir kısım var. Tabi bu yazılara tıklandığında websayfasından bloğa yönlendirilse daha iyi olur ama olsun. yine de çok güzel az güncellense de bloğa değer verildiğini gösteren bir uygulama.

Sözün kısası daha çok yazıyla daha popüler olabilecek ve takipçilerden güzel fikirler alabileceğini düşündüğüm bir blog, Blogosfer'de teknolojiye dair yazılar sürekli popüler ve Erk Yazılım zaten içinde olduğu sektörde bloğuyla kendine çok şeyler katabileceği gibi bir çok kişiyi de çeşitli konularda bilgilendirme potansiyeline sahip.

Ben bu bloğu sevdim,umarım daha sık güncellenen daha aktif bir blog haline gelir. Burdan buyurun, Bakmak isterseniz bir de blog yazarlarından İbrahim Ulga'nın ve Atakan Eser'in kişisel blogları var bunlar da bonus olsun:)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Hüseyin Bey,

İlginiz için teşekkür ederiz. Tespitleriniz çok güzel ve ekserisi itibari ile isabetli :)

Başlangıç aşamasındaki projeleri preamture gibi gördüğümüz veya proje ilerleyen aşamalarda yayınlanmadan iptal olabilir gibi yaklaşımlardan dolayı belirli bir aşamaya gelmeden bilgilendirme yapmak istemiyoruz.

Blog'u ve web 2.0'ı bir fırsat olarak görüp değerlendirmek istiyoruz, bu yüzden aklımızdaki cidden bomba gibi olduğunu düşündüğümüz projelerimizi yavaş yavaş devreye almaya çalışıyoruz. Hayırlısı demek en doğrusu olur herhalde ;)

Seda dedi ki...

Merhabalar,
Bloglarını gezdim. Gerçek değişik fikirleri olan hoş bloglar. Takip etmeye çalışacağım.

Bu arada benim bloguma uğradığın için teşekkür ederim. Yine beklerim...
Seda
Istanbul Photo

web tasarım dedi ki...

Blogların gelişimi türkiyedeki internet kullanımını arttırdığı gibi insanların paylaşımını da destekliyor.
Herkese teşekkürler arkadaşlar emeklerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Paylaşımlarınız gerçekten çok güzel, Apple Servis firması olarak teşekkürlerimizi sunarız ve paylaşımlarınızın devam etmesini dileriz.