25 Temmuz 2007 Çarşamba

Alaaddin Adworks

Alaaddin Adworks bloğunun ilk gönderisi:


"Sanırım bu ilk. İnternette, özellikle Türkiye'de hizmet veren ajansların, (yurtdışında bulunan bazı reklam ajanslarının yaptığı gibi), son yılların (bence) en başarılı fenomeni olan blog konusunda herhangi bir girişimde bulunmadıklarını gördük. Bu, bir eksiklikti. Yurtdışındaki örneklere bakınca da (Coudal, TBWA Portugal, WK London vs.), bunun bir örneğinin neden burada olmadığını düşündük ve kararımızı verdik: Alaaddin Adworks, bloglar aleminin bir parçası olacaktı. Bugünden itibaren, burada, her gün gelişecek içeriğiyle Alaaddin Adworks, Türkiye'nin ilk reklam ajansı blogunu iftiharla sunar. Çalıştığı kampanyalar, müşterilerle olan söyleşiler, sorunlar, çözümler ve bilumum reklamla ilgili, bir reklam ajansının içeriğiyle ilgili olarak ne varsa bu blogda bulabilirsiniz.
Keyfine varın."


Şu ana kadar geçen 18 ayda zaman zaman kopukluklar olsa da Türkiye'nin ilk hizmet ajansı bloğu güncel kalmayı başarmış. Bloğun yazarları ajans çalışanları, sadece reklam ajansının çalışmaları değil aynı zamanda iş ilanları, günlük hayata dair tespit ve yorumlar ,ajanstan haberler de var blogda.

Blog içten ve cana yakın bir blog, bir çok gönderiye yorum yapılmasa da en azından ajans içinde ve reklam çevresinde takip edildiğini düşünüyorum, ki 18 aydır sıkılmadan yayın yapsınlar. Bloğun büyük bir avantajı da tabii ki oldukça popüler olan elmaaltshift bloğu yazarı Fırat Yıldız'ın bir aladdin çalışanı olması ve hem elmaaltshift'te blog linkinin bulunması hem de zaman zaman alaaddin blog daki güncellemelerin elmaaltshiftte duyurulması.

Benim bu blogla ilgili ekleyebileceğim tek şey blogda etkileşimin artırılması blogda yayınlanan reklamlara yorumların artırılmasının sağlanması ve son olarak yazılara permalinklerin konulmasıdır (bu yazıyı yazarken permalinklerle çok uğraştım da:))

Türkiye'nin ilk ajans bloğuna başarılar:)

Hiç yorum yok: