17 Ağustos 2007 Cuma

Alphan Manas Blog


Alphan Manas merkezi Hollanda da bulunan, ABD ile İngiltere de yapılanmış Brightwell Holdings BV'nin CEO'su ve 18 yıl boyunca da Teknoloji holding CEO'luğu yapmış bir yönetici. 2003 yılından bu yana hayatta olan Alphan Manas Blog ise benim bildiğim/gördüğüm kadarıyla Türkiye'nin en eski CEO bloğu.

Pazarlama Cadısı bloğunda Çağlayan Arkan'ın bloğununTürkiye'nin ilk CEO bloğu olduğunu belirten yazıya yaptığım yoruma ise Özgür Emre Öztürk "Fakat Alphan Manas'ın blogu, Alphan Manas'ın Brightwell'in CEO'su olmasıyla bu kişiliğe bürünüyor gibi gözükse de, kurumsal miyopiden çok uzak, kişisel yazıların ve görüşlerin ağırlıkta olduğu kişisel bir blog görüntüsünde. Çağlayan Arkan örneğinde ise, dünyada Corporate Blog olarak adlandırılan bir alanda, daha çok kurumsal yazılar içeren ve o kurumun CEO'su tarafından yazılan bir blog önümüze çıkıyor." yorumunu yapmıştı.

Ben yine de blog hakkında bir şeyler yazmak istedim, çünkü Türkiye'de blog yazan CEO bulmak çok zor:)

Blog 2003 Haziran'dan bu yana yayında. Çok sık güncellenmemesi ve yazıların daha çok Basında Alphan Manas'la ilgili haberler ve Alphan Manas'ın Forbes ve Gelecex dergileri için yazdığı yazlıardan oluşması sebebiyle aslında tam olarak blog denilebilir mi bilmiyorum.InfoMag Mayıs 2007'de popüler blogcularla yapılan bir söyleşide Alphan Bey'in de görüşlerini almışlar. Ama Forbes'da yazmasa bile Alphan Bey'in görüşlerini bu blogda aktaracağını düşünerek güncellenme periyodu ayda bir olan bir blog diyebiliriz herhalde.

Şimdilik 9 kategoride yazı var:
Fütürizm'le (Şu an ki verilere bakarak geleceği tasarlamak) ilgilenenler için özellikle takip edilebilecek bir blog. Ve tabii ki Forbes vb dergileri alanlar/almak isteyip almayanlar da takip edebilir. Yazılar genelde uzun fakat ilgilenenler için okumak o kadar da zor olmaz, ama bu uzunluktan kaynaklı olduğunu sanıyorum yazılar genelde yorumsuz kalmış. Daha kısa ve daha sık yazılarla çok sayıda ziyaretçi ve daha fazla yorum alacağından emin olduğum bir blog, çünkü Hakkında kısmına baktığınızda bile "Vay be bu adamı takip etmeliyim" diyorsunuz:)

Bloğu gezip incelemek isteyenler burdan buyursun:)

Sırada:



2 yorum:

Burcu Tüzün dedi ki...

kesinlikle bazı yorumlarınıza katılıyorum. Ancak Alphan Manas blog ile Çağlayan Arkan blog arasında bazı farklar var. Bunları zaten blogumdaki yazıda konuştuk o yüzden uzun bir yorum yazmamak lazım :)

Ancak çokk önemli bir konu var. Blogun güncellenme periyodu önemli. Ancak daha da önemlisi blog güncel kalsın diye blogu basında çıkan yazılarla doldurmamak lazım.

h k dedi ki...

aslında benim güncellenme periyoduna itirazım yok, yani ayda bir yazacağım diyen bir blogcu da olabilir pekala, fakat dediğiniz gibi ayda bir sadece basında çıkan yazılar yapıştırıldığında çok hoş durmuyor, bu konuda size katılıyorum..